Autófóliázás


Csuka Fóliatechnika
Hivatalos LLumar partnerSzámomra fontos a minőség, ezért kizárólag a piacvezető LLumar márkával dolgozok, ha autófóliázásról van szó!

Az autófóliázásnak csak akkor van értelme, ha a rendőr, vagy a forgalmi vizsgabiztos nem tépi le autónkról a fóliát. Hivatalos LLumar partnerként jogosult vagyok műbizonylat kiállítására. A műbizonylattal igazolhatjuk, hogy az autónkon az NKH által minősített és engedélyezett LLumar fólia található.

 

Az autófóliázásnak számos előnye van, lássuk mik is ezek: hővédelem, UV védelem, biztonság, megjelenés.

Hővédelem

A LLumar ATR sorozat fóliái erős hővédő tulajdonsággal rendelkeznek. Az ATR fóliák metalizáló eljárás során fém réteget kapnak. A fém rétegnek köszönhetően képes akár 70%-os hővédelemre (teljes napenergia visszaverés). A legmelegebb nyári hónapokban elképesztő különbséget jelent egy ATR 05-ös fóliázás, akár 10-15 fokkal is csökkentheti a beltér hőméréskletét.

UV védelem

A LLumar fóliák mindegyike minimum 99%-os UV védő képességgel rendelkeznek. Miért fontos az UV védelem? Az elmúlt 10 év alatt másfélszeresére nőtt a melanomás bőrrákos megbetegedések száma. Minden lehetséges módon védekeznünk kell a káros UV sugarak ellen: a parton naptejjel, az utcákon megfelelő öltözettel (sapkával, UV szűrős napszemüveggel), az utakon pedig LLumar fóliákkal! A gyermekek bőre sokkal érzékenyebb, mint a felnőtteké. A kicsik védelme nagyon fontos, mert a gyermekkorban történt bőrkárosodás kihat egész életük hátralevő részére!

Biztonság

Egy ütközéssel járó baleset során az autók oldalablakai berobbanhatnak, a szétszóródó szilánkok pedig komoly sérüléseket okozhatnak. Az autófólia egyben tartja a széttört ablak üvegdarabjait, meggátolja az utastérbe jutását. Erre már egy szimpla autófólia is képes, de léteznek kifejezetten betörés ellen kifejlesztett LLumar fóliák. Ezek a biztonsági fóliák komoly védelmet nyújtanak a tolvajok ellen. Ezt legjobban talán videóval szemléltethetjük: YouTube

Megjelenés

A LLumar fóliák Amerikában készülnek, a legszigorúbb előírásoknak megfelelve, az Eastman Chemical Company gyárában. A LLumar már több évtizede a világ piacvezető fólia márkájának vallhatja magát. Ez az eredmény nem hullik csak úgy az ember ölébe, a folyamatos technológiai kutatásoknak, fejlesztéseknek, és rengeteg munkának köszönhető. A LLumar fóliák mélyszínezéses technológiával készülnek, melyet a LLumar gyártója talált fel, és alkalmazott a világon elsőként. Ennek a technológiának köszönhetően a fóliák hosszú évekig, akár évtizedekig megőrzik eredeti sötétségüket, árnyalatukat.


Karosszéria
védelemAz autófóliázás
szabályai


A világon mindenhol törvény szabályozza az autófóliázást. Magyarországon sincs ez másképp, lássuk mik is ezek a szabályok itthon.

Az autófóliázás "tuningnak", utólagos átalakításnak számít. Minden ilyen alkatrésznek az NKH minősítési eljárásán kell átesnie. Ha az alkatrész megfelel engedélyezik használatát és egy úgynevezett egyedi engedélyszámot kap. A jogszabály előírja, hogy az üvegfóliáknál ezt az engedélyszámot az ablak és a fólia közé kell felhelyezni eltávolíthatatlan módon (jobban mondva, csak a fóliával együtt eltávolítható módon).

Ilyen matricát bárki nyomtathat, magyarán bárki hamisíthatja a fóliát, ezért van szükség a műbizonylatra. A LLumar műbizonylatát a Biztonsági Nyomda (korábban Állami Nyomda) állítja elő. Náluk készülnek pl. a személyi igazolványok is, a LLumar műbizonylatán is hasonló hologramos biztonsági jelölés biztosítja a hamisíthatatlanságot.

fenyateresztesre-vonatkozo-magyar-jogszabaly

A fólia alatti jelölés, és a műbizonylat együttes megléte szükséges a jogszerű fóliázáshoz. A magyar jogszabályok az ablakok átláthatóságát is szabályozzák. A "B" oszloptól előre a fóliával együtt 70% fölött kell lenni az ablakok fényáteresztésének. A "B" oszloptól hátra nincs meghatározva, ha a személyautó rendelkezik oldalsó visszapillantókkal.